XOCAI-"ÉDES ÉLVEZET AZ EGÉSZSÉGÉRT"

EGYEN EGÉSZSÉGES CSOKIT,ÉS ELKERÜLHETI A DOKIT!!

Dr. Warren óriási tapasztalot szerzett háziorvosként, valamint több éven keresztül alternatív módszerekkel is gyógyított. Háziorvosként, palliatív orvoslásban és fekvőbeteg ellátásban hivatalosan is elismert. Tagja az Amerikai Professzionális Sebellátó Szövetségnek és részt vesz sebellátó kutatásokban. Ő az alapítója az Alapítvány a Flavonoid Kutatásokért-nek, és a tulajdonosa az Aging Well-nek, ami táplálékkiegészítőkkel foglalkozik. Komolyan foglalkoztatják olyan kérdések, mint az életszínvonal növelése a táplálkozáson és a mozgáson keresztül. Ő a házigazdája a "Health Matters with Dr. Steve" című nemzeti egészségügyi tv shownak, és közreműködő munkatársa az Life Made Simple TV-nek. Eddig három PBS különkiadásba hívták meg, és jelenleg ő az egészségügyi igazgatója számos betegotthonnak. Házas, hét gyereke van.


 dr._steve_warren_f801.png

A századok során a csokoládé visszatért a kezdetekhez. Jelenleg a modern világ úgy tekint a csokoládéra, mint egy ízletes, de lényegében egészségtelen élvezetre, amit kizárólag alkalmilag fogyasztunk. De az egészségtudatos fogyasztók már elkezdtek érdeklődni az étcsokoládé iránt, ami mentes azoktól az egészségtelen  összetevőktől, amiket jellemzően az édességekhez társítanak, míg egészségügyi szempontból számos előnye van.

A tudósok most fedezik fel újra, amit a középamerikai Indiánok évszázadokkal ezelőtt tudtak: a csokoládé nagyon egészséges is tud lenni az embernek. Közel két évezred óta termesztik, de csak az utóbbi öt évben kezdték a tudósok végül is felfedezni a pozitív egészségügyi hatásait a kakaónak. A kutatások még csak most kezdődtek el, viszont különösen ígéretesek a növényi tápanyagok, a polifenolok és a flavonoidok területén.

Mindamellett nem minden csokoládé készül ugyanúgy. A legtöbbféle cukorka és csokoládé, amik az élelmiszerboltokban kaphatók, azok nem azok, amiket Ön keres. Ezek jellegzetesen magas fehércukor tartalmúak, tejzsíradékban gazdagok, és hidrogénezett olajtartalmúak, amik helyettesítik a valóban egészséges tápanyagokat, amiket a kakaó eredetileg tartalmaz.

Fontos emlékeztetni magunkat, hogy a csokoládét maga a csokoládé teszi egészségessé - ami a tiszta kakaó, ami a kakaóbabból származik, a kakaófáról. A tanulmányok megerősítik, hogy azok csokoládékészítmények tartalmazzák a legtöbb polifenolt és procianidot, amik legalább 70%-ban tiszta kakaóport tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy habár nem feltétlenül rossz "tejcsokoládét" enni, amelyik magasabb százalékban tartalmaz tejet, vagy krémet, azonban minél magasabb a kakaótartalma egy csokoládénak, annál egészségesebb.

A legtöbb csokoládéból készült édesség átesik egy "duching" nevezetű eljáráson, ami semlegesíti a csokoládé savanyú ízét és megváltoztatja a színét és alkalizálják a kakaóbabot, mielőtt pörkölik. Habár az alkalizálás eltávolítja a kakaó természetes polifenoljainak nagy részét. A másik általánosan elterjedt eljárás, ami a kakaó természetes egészséges hatóanyagait rombolja, az a pörkölés: amikor a kakaót 100 Fahrenheit fölé hevítik, az antioxidáns összetevői megsemmisülnek.

Szóval, ha olyan csokoládét keresünk, ami egészséges, akkor fekete csokoládét válasszunk, amely a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

- nincs alkalizálva
- szárítják és hidegen préselik, a pörkölés helyett
- legalább 70% kakaót tartalmaz
- inkább kakaóvajat tartalmaz, mint tejzsírt, vagy hidrogénkezelt olajokat
- inkább természetes, alacsony glicerintartalmú édesítőszert tartalmaz -pl.: a nádcukor-, mint finomított cukrot

forrás:  Dr. Steve Warren







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 35
Havi: 214
Össz.: 62 202

Látogatottság növelés
Oldal: Dr. Steve Warren
XOCAI-"ÉDES ÉLVEZET AZ EGÉSZSÉGÉRT" - © 2008 - 2024 - csoki-pecs.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »